09 October 2012

Bercutilah Kita

Dah tahun akhir ni, kelas pun dah tak banyak. cuti pun jadi banyak. jadi tiap minggu asyik nak balik sungai buloh je spend time dengan insan-insan tersayang (wow!). minggu lepas tak ketinggalan juga lah. cuma kali ni makin bertambah insan tersayang di sungai buloh tuh. haa macam tak berapa nak faham kan maksud ayat ni. Takpe dimaafkan. i went to Genting Highlands after nearly 20 years haven't been there. kesian kan. there we go...

sampai dekat genting sempah itu, jam jam itu lah bateri kereta nak mati. inilah padahnya tak matikan enjin ye sedara-sedara. nasib baik saya bersama penyelamat dunia saya yang tahu hal-hal kereta ni. nasib baik dia boleh setel panggil abang servis bagi jump start kereta kami. shukur shukur.


 both the saviors. the one who's on the phone and one who's coming with the truck on the left! 

dah siap-siap tu baru nak tengok sebelah menyebelah dan nampak ni.


kalau signboard ni ada mulut mesti dia cakap, "Dah ku kabor matikan enjin tuh!"

we went up there by cable car and walked around. we didn't play much this time. just took a look what they got there, having breakfast, and take random pictures. will plan for the next trip and play much. 


akak dengan penyakit baru akak, asyik gastric atack je. walaupun sakit perut ku lemparkan jua senyuman menawan depan kamera. sakit, sakit jugak. tapi bila dengan laki sendiri, sakit tu jadi tak sakit sangat lah. haa gatal bunyiknya tuh..


oleh itu, ku ukir nama mu di atas gunung genting. cewahh. 


walking outside the theme park. it was cold! laki kita dah la takda lemak, ada tulang je. menggigil habis dia. kesian ye orang takda lemak ni. tengok orang banyak lemak ni. rilek je. ini adalah kerja laki kita yang tak reti nak kira 1 2 3 bila amik gambar. 


lagi gambar tak ready -,-


self-captured. baru nampak senonoh sikit. 


"ahh, asek ambil gambar kau je dari tadi, gambar aku takde" 


haaa saje amik gambar tak ready jugak. balas dendam. tapi nampak senonoh je -,-

 gambar wajib. babe, you look good, i tell you :P


 "gua gayat naik cable car, tapi gua berani turun der"


"eleh, gua sikit pun tak cuak bro"


"don't mess. we're gangster."

pada masa yang sama, anak-anak mama pergi bercuti dekat langkawi tanpa mama. so, mama tahu korang mesti asyik terbayang-bayang mama time korang holiday kan.


korang rasa korang berempat saje kan. 


tapi hakikatnya hantu mama mengekori korang. korang je yang tak tahu. hiii hiii hiii.

korang tak prasan kan sebenarnya. 

sayang laki mama dengan anak-anak mama!

5 comments:

cumulunimbus said...

hahahaha....yg bawah skali tuh bongokkkk....kah3

cumulunimbus said...

hahahhah...yang bawah skali tuh mmg ngokkkk...kah3...klakar

MAYMAY O NEESE said...

haa terasa tak kehadiran disitu....

tickytock said...

untungla..org da ade buah hati...huh!!

maymay..ticky is back!!

MAYMAY O NEESE said...

yay! ticky! aloo malu.