02 May 2012

Some of my Flowers

Dalam usaha menyatukan family di USM, saya sebagai pengarah projek Jom Pegi Tengok Zapin Woi telah mengajak semua anak-anak mama pergi tengok zapin. Mari cek attendance.

L-R: Adnin, Zul, Syawal, Tikah S, May Ohsem, Illiy, Izzah, Tikah O, Zatie.
tiada dalam gambar : Acik, Efa, Pali, Idzan, Bhai, Iqa, Yani, G-Are. wow! dekat sama banyak. kena barred ni.

then, suddenly,..
saya hilang! sebab saya jumpa dia ni.

captured by: Bhai si paparazi.

It's Nadey, man.... Nurul Nadhirah Mat Nor. My classmate since 2006-2007. Dengan tak disengaja saya jumpa Nadey waktu dia tengah terpinga-pinga mencari kawan-kawan yang dah tinggalkan dia. then, mulalah perjalanan bawak Nadey jalan-jalan Penang keesokan harinya sebelum Nadey balik Nilai.





2 orang ahli kongsi gelap yang bersetongkol dalam penyeludupan Nadey dari bengkel tarian. err, sebenarnye 2 orang ni kena paksa ikut. Kesian. But they the best! where we went that day? here!



kesian Bhai kene block. haha saper suruh liat nak masuk dalam gambar. kan dah serupa je macam takde dalam gambar. yes, we went to Rumah P.Ramlee uolsss. mula-mula nak pergi sini, lepas tu sesat tak jumpa Jalan P.Ramlee, lepas tu batalkan niat and nak pergi Padang Kota terus, lepas tu tak jumpa jalan ke Padang Kota tapi ajaibnya dengan tiba-tiba jumpa Jalan P.Ramlee. haaa! teros! mana sempat je. Kesian..

dah 2 kali datang sini pun lupa jalan lagi. itupun dah tengok map tuh. -,-

gangsta.


bawah kolong rumah P.Ramlee. haa, bagi bahasa kampung satu kali!


ahli lembaga koperasi sewa kereta last minute. save budget!

lepas tu, saya bawak Nadey makan Nasi Kandar Khaleel dekat Gurney depan laut uolss. motif sungguh nak dekat Gurney Drive jugak walaupun sebelah USM ada Khaleel. then, jam dah pukul 3 petang terpaksa hantar Nadey balik sebab rombongan USIM nak balik Nilai dah. Terkilan tak dapat bawak Nadey pegi Queensbay. Queensbay wajib tahu?

untuk menghilangkan rasa terkilan, kami, ahli lembaga koperasi yang pergi ke Queensbay. ya, tiada motif.

hai, ini Bhai. misi saya nak kalahkan berat badan bhai. maksudnya, nak lebih kurus dari bhai. Tertuduh dipaksa membuat muka gemuk, dan saya buat target wajah ketika kurus.. GEMOK BHAI = KURUS MAY. -,- oh heartbreaking sungguh.

hey, losers, I'm 41kg. Jealous much? 

p/s: Please come again, Nadey. Great thanks Bhai and Sha.

3 comments:

NurbhA said...

hohoho.....hepy tepy, naik kete sesat2~~ "may2~~ kete nie boleh break x?" cuak betul time aku tnye ko soklan nie...

NurbhA said...

"may, ko boleh break x kete nie??" hahahha.. soklan ktika panic time 2.

maybill said...

kahkahkah! sebenarnye memang break dia kurang makan tahu tak? naye je..